DJ Philemon

About DJ Philemon

Biografie

Philemon draait hardstyle en (happy) hardcore. Ze werd geboren in Breda in het voorjaar van 1956 en woont nog steeds in deze stad waar gezelligheid en muziek altijd met elkaar zijn verbonden.

Al op jonge leeftijd was Philemon in de weer met cassettebandjes om muziek van Radio Veronica op te nemen. Daarnaast bespeelde ze percussie-instrumenten en accordeon. In haar tienerjaren luisterde ze het liefst naar hard rock (Golden Earring, Black Sabbath, Deep Purple, Status Quo, Rolling Stones), maar ook melodieuze muziek (Santana, Massada) en muziek uit de top 40 (Earth & Fire, Shocking Blue). Waar de meesten van haar leeftijdgenoten begin jaren negentig afhaakten, ging er voor Philemon juist een wereld open bij de eerste house en (happy) hardcore klanken op de radio (Scooter, 2Unlimited, Prodigy, The Darkraver). Het liefst omringt ze zichzelf de hele dag met muziek. Nog voor in huis het licht brandt gaat de radio aan.

Het duurde eventjes voordat ze de stap zette, maar in de zomer van 2014 dacht ze: “Het is nu of nooit, tijd voor een nieuwe uitdaging!” Gefascineerd door de muziek én de techniek erachter stapte ze DJ School International (Breda) binnen. Na nog geen half jaar keihard oefenen draaide ze haar eerste set van een halfuur in de lokale kroeg. Haar uitstekende gevoel voor ritme, de liefde voor vele muziekstijlen en een mega berg aan energie kwamen samen zodra ze achter de decks plaatsnam. Sindsdien is het duidelijk: Philemon achter de draaitafel is een feest voor haarzelf en iedereen die erbij is.

Sinds 2018 zoekt ze ook de uitdaging op het produceervlak, door remixen en bootlegs te maken van tracks vanaf de jaren ’70. Een grote bron van inspiratie, net zo onuitputtelijk als Philemon zelf.

In De Media

Natuurlijk valt Philemon op door haar leeftijd in combinatie met de snoeiharde muziek die ze draait. Ze is daarom ook regelmatig te zien en te horen in de media, zoals bij het Jeugdjournaal, Omroep Brabant, Omroep MAX, blad Vriendin, Coen & Sander Show (538), Radio2 en in fragmenten bij Jensen en RTL Late Night.

Going Viral

Tijdens de Ladies Night op 20 november 2018 draaide Philemon onverwachts een set bij DJ School International in Breda. Deze werd gelivestreamd door Bax Music en ging viral met bijna 3 miljoen (!) views en werd tegen de 50.000 keer gedeeld. Reacties kwamen uit alle hoeken van de wereld. Bekijk HIER de video.

Op 14 mei 2020 is Philemon weer op Facebook viral gegaan tijdens een streaming van Charlys Rotterdam Lunchroom/Rotterdam. Binnen 3 dagen stond het aantal views op 1.000.000, na 2 weken ruim over de 1.9 miljoen en op Youtube ruim 13.000. Helaas is de telling toen gestokt op Facebook. Door interne omstandigheden is Charlys Roterdam offline gegaan op Facebook, hierdoor zijn de originele en gedeelde streamings met telling op Facebook niet meer zichtbaar. Op YouTube is de video gelukkig nog wel te zien.